Můžeme vám poradit?
Volejte +420 608 400 172

Italský starožitný nábytek


Italský starožitný nábytek je velmi ceněný pro svou kvalitu a krásu. Byl vyráběn v různých historických obdobích, jako jsou renesance, baroko a rokoko, každé z nich má svůj specifický styl a design.

Renesanční nábytek, vytvořený v 15. a 16. století, je charakteristický svými geometrickými tvary a ornamenty, jako jsou sloupky, kamenné vzory a sochy. Barokní nábytek, vytvořený v 17. století, je známý svým přeplněným a bohatým designem, který zahrnuje zdobené křivky, kamenné a zlaté detaily.

Rokokový nábytek, vytvořený v 18. století, je známý svým lehkým a elegantním stylem, který zahrnuje křivky, rozety a rostlinné motivy.




Nábytek byl často ručně vyráběn z kvalitních materiálů jako je dřevo a kov a je často zdobený krásnými detaily a ornamenty. Při zařizování moderního domu s tímto nábytkem je důležité najít rovnováhu mezi starožitností a moderností. Například, umístění starožitného kusu nábytku v prostoru s jednoduchými liniemi a jednoduchými barvami by mohlo pomoci vytvořit harmonii.

Dalším způsobem, jak zapojit starožitný italský nábytek do moderního domu, je kombinovat ho s moderními reprodukcemi nebo kopiemi. Například, umístění starožitného konferenčního stolu spolu s moderními křesly by mohlo pomoci vytvořit zajímavý kontrast. Ať už zvolíte jakoukoli cestu, starožitný italský nábytek může přidat do vašeho moderního domu jedinečný a elegantní prvek, který bude přitahovat pozornost vašich hostů.